Joulusiivousta tehdessä huomasin, että tiskipöydälle jäänyttä rotanmyrkkypurkkia oli "nakerrettu". Tarkistin mieheltä ettei hän ollut ollut asialla (eli siis ei ollut koittanut repiä purkkia auki millin siivuissa, en epäillyt hänen niitä syöneen! :D). Seuraavana yönä pöydälle jäänyt valkosuklaapala oli kadonnut ja suklaalevyn kääre oli lattialla. Jälleen varmistin mieheltä, ettei hän ollut asialla, koska olin kuitenkin maininnut, että saapi syödä suklaan jos haluaa.

Tässä kohtaa aloimme jo myöntymään kohden sitä seikkaa, että meillä on todennäköisesti asunnossamme jouluhiiri. Siitä tulikin sitten joulun ajaksi tekosyy kaikkeen; kuka oli jättänyt aattoillan jälkeen olohuoneen kauheaan kaaokseen; no jouluhiiri tietenkin! Onnistuin kuitenkin unohtamaan koko hiirulaisen, kunnes! Eilen aamulla mennessäni keittiöön minua kohti tuijoitti tavattoman söpöt nappisilmät jääkaapin takaa (pikkujääkaappi pöydällä). Kutsuin miehen paikalla ja kerroin paikallistaneeni jouluhiiren. Siinä kohtaa ei juuri mitään ollut tehtävissä, koska oli kiire töihin. Mutta ainakin nyt tiesimme, missä hiirulainen majaili... (Majapaikka saattaa myös osaltaan selittää, miksi jääkaappimme on viime aikoina ruvennut temppuilemaan. Jääkaappiosa on kylmä ja pakastin lähes lämmin.. Tosin iälläkin voi olla vaikutusta).

Kotimatkalla mies oli hakenut 4 "kestosyötillä" varustettua loukkua. Niitä sitten ripoteltiinkin strategisesti tärkeisiin paikkoihin jääkaapin ympärille. Illan aikana ei mitään tapahtunut, ei edes viiksen pää värähtänytkään. Mutta yöllä heräsin puoli yhden aikaan "johonkin". Tiedättehän tunteen, kun "jotain" tapahtuu, mutta ei oikein osaa sanoa, että mitä. No, hetken asiaa mietiskelin ja itsekseni totesin, että oli varmaan hiiri. En kuitenkaan jaksanut lähteä tarkistamaan asiaa vaan jatkoin unosia.

Aamulla keittiössä sitten odottelikin kalman kangistama hiirulainen. Ihminen 1, hiiret 0. Loukut jätettiin odottelemaan hiiren mahdollisia kämppäkavereita. Eihän sitä tiedä, onko kyseessä ollut poikamies vaiko erittäin tuottoisa yh-äiti. Toivomma ensimmäistä!

Näissä kuvissa ja tunnelmissa onkin sitten hyvä valmistautua firman myöhästyneisiin tai tosi aikaisiin pikkujouluihin! :)