Vihdoinkin siis Tallinnan reissun tapahtumat ja kuvat. :)
Lähdimme aamulla aikaisin kohti Tallinnaa Tallink-Siljan Superstarilla. Vaikka laiva on ollut käytössä vasta reilun kuukauden, oli se jotenkin tosi kulahtaneen näköinen. Tykkään enemmän saman yhtiön Star-laivasta jolla mentiin viime vuonna Rakveren reissulla. Pääsimme kuitenkin aikataulussa perille ja suuntasimme ensimmäiseksi kohti Kaubamajaa ja Liann-Löngadia. Pienoisen etsiskelyn ja muutaman sadattelun jälkeen kauppa löytyikin. Sieltä tarttui mukaan lankoja SNY:ni viimeistä pakettia varten. Haaveilimme siinä vaiheessa vielä upeista lankalöydöistä, joita matka eteemme toisi, joten koko budjettia ei uskaltanut tuhlata. Olisi kannattanut!!

Parin tunnin ja USEAN käsityökaupan jälkeen totesimme, että Tallinnassa ei enää myydä lankaa. Olin poiminut osoitteet ja vinkit netistä ja uskollisesti kauppoja listan mukaisesti kiersimmekin, mutta ei. Missään ei näkynyt lankaa. Hahtuvaa oli muutamassa paikassa, mutta koska olen hahtuvanostokiellossa (itse asetettu) saivat nekin jäädä kauppaan. Kunnes jo lähes epätoivoisina päätimme kokeilla vielä muutamaa Raatihuoneen torin läheisyydessä olevaa kauppaa. Bingo! Jardinista (Apteegi 3) lähti mukaan ensimmäiset liukuvärjätyt ja Käsitöökamberista sitten vielä vähän lisää.

Käsitöökamberin ystävällinen myyjä osasi myös kertoa, että Viron viimeinen villatehdas suljetaan kesällä villan puutteen vuoksi (Virossa ei enää ole lampaita kuten ennen) joten nyt on viime hetket ostaa lankaa. Ja mehän ostimme...
1598638.jpg

Vähän parempi kuva muutamasta vyyhdistä:
1598637.jpg

Ei nyt mitään IHAN valtaisaa saalista, mutta kivasti lankaa kuitenkin. Nämä kaikki valkoista vyyhtiä lukuunottamatta ovat muuntautumassa jollain aikavälillä huiveiksi. Enää pitää löytää sopivat mallit.

Loppumatka menikin sitten ostosten aiheuttamassa ihastuksessa. Hieman jäi tosin kaivertamaan, että olisi pitänyt mennä vielä uudelleen Liann-Löngadiin. Mutta ehkäpä sinne vielä kerkeää? Seuraava reissu tehdään kyllä takuulla arkena, että päästään myös Karnaluksiin!