Hih, kiitokset paluutoivotuksista. Ehkäpä tämä tästä taas innostuu!

Jo perinteeksi muodostunut kotimaan matkailu on tältä vuodelta taas ohitse. Tänä vuonna tavoitteena oli päästä käymään Ranuan eläintarhassa (IHANA paikka, suosittelen!!) ja lasketella sieltä sitten alaspäin mökkiä kohden.

Reissu alkoi osaltani viime keskiviikkona; mies meni edeltä kaverinsa luokse Kokkolaan ja minä lensin perässä. Eläissäni en ole niin pienellä reittikoneella lentänytkään (potkurisellainen, kääks!) ja laskeutumisen aikainen vesiliirto ei ollut ihan se kokemus, jota matkalta hain. Maahan kuitenkin päästiin loppujen lopuksi turvallisesti ja matka pääsi alkamaan.

Ajoimme siis Ranualle ja sää noudatti sekin perinnettä; vettä tuli kuin aisaa!! :D Pienoisena yllärinä tuli jo kohta Oulun jälkeen tienvieriporot, odottelin niitä näkyvän vasta myöhemmin. Ranualla majoittauduimme Ilveslinna-hotellissa. Kyllähän siellä nukkui, mutta en taida enää toiste siellä vierailla. Sade onneksi taukosi iltapäivällä niin, että pääsimme käymään lähes autiossa eläintarhassa ja näin kauan odottamani jääkarhut. Jotka tietty näyttivät vain ahteriaan.. No, sai niistä muutaman kuvan sentään. Eläimet oli tosi hyvin esillä ja kuvia tuli otettua ihan reippaasti. Kuvat tosin ovat miehen koneella ja mies on vielä reissussa.

Ranualta suuntasimme Kuusamoon, Ruka-tunturille. Tarkoituksena oli käydä päiväreissulla, mutta tyydyimmekin pörräämään Rukan ympäristössä ja ihmettelemään kesäistä tunturia. Näköalahissi ja kesäkelkkarata oli tietysti suljettu edellisenä viikonloppuna... Hotellina Ruka Village, joka paikkasi loistavasti edellisen yön ei niin hyvän hotellin. Seuraavana päivänä kävimme kävelemässä Kiutakönkäälle. Upea koski!! Kuusamoon ja Rukalle tahdon vielä toistekin, niin paljon nähtävää jäi vielä. Ja maisemat on upeat!!

Siirtymätaipaleella kävimme myös Suurpetokeskuksessa ja sanonpahan vain että vau. Ihan yhtä lähelle ei tarvitse enää karhua tahi ilvestä päästäkään...

Kuusamon jälkeen suuntasimme Kuhmoon, jossa otettiin vain rennosti. Hotellina Kalevala, joka oli sellainen insinöörityön taidonnäyte, että huh! Näyttää ihan hirsilinnalta ja onkin betonia. Kuhmoon tuli hukattua myös talviturkki (vihdoin!). Meidän piti käydä viereisessä Talvisotamuseossa, mutta olin tsekannut aikataulut väärin eikä sitten kerettykään. :(

Kuopio oli seuraavana vuorossa. Kävimme sisävesiristeilyllä, katsomassa Pikku Pietarin torikujaa, taidetoria ja nukuimme kuumimman yön reissulla. Huoneessa se 30 astetta (29,5 tais olla alimmillaan) eikä tuulesta tietoakaan. Puijon tornikin jätettiin väliin kuumuuden (ja laiskuuden) takia ja suuntasimme miehen mökille, jossa olikin sitten juostava suoraan järveen. Mökillä päästiin myös kokemaan koko yön kestävä sähkökatkos, mikä tietysti viime viikkojen valossa on pieni juttu, mutta max. parin tunnin sähkökatkoja 20 vuotta sitten kokeneelle melkoinen elämys.

Mies jäi vielä mökille rakentamaan veljensä kanssa. Mulle ei siinä kohtaa enää riittänyt yösijaa eikä ihan kauheasti intoakaan (:D), joten lähdin kotiin.

Mutta jotain valmistuikin lähes 2200 kilometrin aikana! Nimittäin pipo! Paksusta langasta! Tietysti!
Eli Edna Rose-pipo (rav.link) Dropsin Karisma-langasta. Puikot 3,5 mm, kulutus 64 g.

Mjaha. Flickr on muuttanut kuvien jakotietojaan, joten kuva lisätään myöhemmin.

EDIT: kuva lisätty

Muutakin toki neuloin, eli viimeisimmän Ullan tennarisukkia. Toisesta sukasta puuttuu vielä jokunen mallikerta, mutta eivätköhän nekin tässä lähiaikoina valmistu! Nyt kuitenkin jatkan yleistä oleilua, ja yritän kerätä voimia auton hakuun (määräaikais)huollosta. Hinta-arvio tonnin pintaan. Wuppiduuuuu!!!