Käväisimme viikolla miehen kanssa työkaverin kehujen pohjalta tuusulalaisessa ms-valaistus oy :ssä. Vaikka olen asunut "kulmilla" lähes koko ikäni, en ole kaupassa koskaan käynyt. Ja kumpa olisi tullut aiemmin käytyä! Ihana paikka. Ainaskin miljoona (lue: monta) erilaista lamppua, tiffanysta designiin ja romanttisesta moderniin. Eli siis kaikille jotain. Palvelu pelasi ja kun hetken olimme katselleet ja ihmetelleet, päätimme uusia niin eteisen, kuin makuuhuoneenkin lamput. Mitäänhän me ei siis lähdetty oikeasti hakemaan, mutta kun oli ale ja kaikkeee.

Eteisessä valaisee siis nykyään tällainen lamppu:

Meillä on aiemmin ollut eteisessä musta-harmaa-valkoinen muovivarjostin (kuva pitäisi olla vielä blogissakin jossain..), mutta se imi valon itseensä. Ainakin ensimmäisten päivien jälkeen tämä tuntuisi valaisevan huomattavasti paremmin.

Makkariin valikoitu melko samanlainen valaisin kuin siellä aiemmin olikin, mutta tässäkin etsittiin parempaa valotehoa.

On muuten hieman vaikea kuvattava!! Pinta on liian tasainen, että kamera osaisi kohdistaa. Mutta tästä saanee jonkinlaisen kuvan. Mies asensi lampun vasta tänään, joten vielä en osaa sanoa sen valotehosta sen enempää. Tosin ihan valtavia ei vaadita, että lamppu valaisisi edellistä enemmän...

Laiskan lauantain piristykseksi virittelin jonkinlaisen kotistudion olohuoneeseemme ja kokeilin kuvata orkideoitani. Jos asia on jäänyt blogin seuraajille (onko teitä?) epäselväksi, suorastaan rakastan orkideoita. Mutta koska olen laiska ja saamaton, en jaksa hoitaa niitä mitenkään ihmeellsesti. Siksi onkin upeaa, kun joku niistä, hoitamattomuudesta huolimatta, innostuu kukkimaan. Tällä hetkellä 10:stä orkideastani 6 kukkii. Ja kaikki ovat siis uusintakukkijoita, en ole juuri käynyt hakemassa kuutta uutta orkideaa. ;-) Alla siis kasa kuvia:

Tämä punainen orkidea on aivan käsittämätön. Se aloitti (uusinta)kukintansa toukokuussa 2010 (!!!) ja on siitä lähtien kukkinut 2 viikon taukoa lukuunottamatta jatkuvasti. Ja näköjään 6 uutta nuppua olisi taas tulossa. Hirveän vaikea kuvattava, mutta muutoin upea! ;-)

Tämäkin on kukkinut jo muutaman kuukauden.

Tämä on vaan mielestäni niin vinkeän näköinen.. Kukkimista tälläkin takana jo useampi kuukausi.

Ja tämä puhkesi kukkimaan tällä viikolla. Minulla ei ollut minkäänlaista muistikuvaa kukkien väristä, joten aina pääsee yllättymään!

Sitten voisikin siirtyä neuleen pariin. Työn alla edelleen "hihattimet", eli hihan jatkot 3/4-hihaisia paitoja varten. Tässä kohtaahan ne on hyvä saattaa valmiiksi, kun ensimmäistä kertaa muutamaan hetkeen on pakkanen laskusuunnassa..

Rauhallista lauantain jatkoa!