Eilen päästiin siis lentämään. Olipa muuten melko jännää!!! Lähtö suoritettiin Malmin kentältä, josta suuntasimme kohti merta. Helsingin edustalle päästyämme kaarsimme kohti Espoota, jossa käytiin morottamassa Nokiataloa, kehä kakkosta, Otaniemeä... Emme saaneet lupaa lentää ydinkeskustan yli (tiukkikset!), joten kaarsimme takaisin rannikolle, jota myötäillen lensimme kohti Vuosaarta. Siellä kikkailtiin hetki, ja sitten olikin jo aika laskeutua. Keli oli upea, ja tarkkasilmäisimmät näkivät Viron rannikonkin, vaikka pörrättiin siis vain Helsingin tienoilla.

Koneena oli Finnairin lentokerhon Piper Arrow PA-28 200R. Kiva kone, mutta kovasti pieni, kun aiemmin olen matkannut vain noilla isoilla reittikoneilla. Lentäjä oli kokenut ja mukava, ja kertoi paljon koneen toiminnasta, eri nappuloiden merkityksestä yms. Lapsuuden haaveeni lentokapteenin muistui elävästi mieleeni, varsinkin kun istuin "pelkääjän paikalla", ja kaikki nappulat, ratti yms. olivat käteni ulottuvilla.

Kentällä oli ennen lähtöä "tilanne päällä", kun kiitotielle oli eksynyt peura. Lentoliikenne olikin jumissa n. 15 minuuttia, kunnes peura poistettiin alueelta. En sitten tiedä, lähtikö omin jaloin, vaiko kannettuna. Mutta tosiaan, kivaa oli, ja uudestaan aion mennä. Itselläni ei ollut kameraa mukana, mutta broidilla oli, joten kuvasaastetta tipahtelee varmaan jossain vaiheessa. :)

Kotirouva: Kuulin pari tarinaa polttariporukoista, joissa "juhlakalu" pääsi taitolentokoneen matkaan. Kovasti vihertävänä kuulemma sieltä palautuivat. Tosin sulla on reissu tainnut olla vielä rankempi!!