Eilen julistettiin (meillä) haravointikausi alkaneeksi. Jostain syystä mä tykkään haravoinnista ihan hirmuisesti. Pienenä tuli naapurintytön kanssa rakennettua "lehtitalleja", eli siis lehdet vaan siivottiin "seiniksi" tietyltä alueelta. Tallileikkien loputtua haravoinnista tuli vähän pakkopullaa, mutta ei tarvinnut asua kuin muutama vuosi kerrostalossa, kun jo teki syksyisin mieli soittaa äidille: SAAAAAAAANKS mä tulla haravoimaan?? Jooookojooookopliis? Lehtien poisvienti on sitten jo ihan eri asia, se on tylsää ja sen sälytän mieluusti jollekulle muulle. Mutta haravointi. Ah! <3 (ja ei, en lähde kellekään blogini lukijalle haravoimaan, omassa pihassa saa toteutettua itseään ihan kylliksi. :D)

Syksyn värejä tallentui myös kameralle:
959906.jpg

959907.jpg
(miksi mennä pihaa edemmäs kalaan..)

Ruusu jaksaa tunkea uusia nuppuja hirmuisella tahdilla:
959908.jpg
Vielä kun ehtisivät kaikki kukkimaan!

Tänään oli vuorossa jotain vielä haravointiakin kivempaa (heh..). Lähdimme serkkuni ja äitini kanssa jo perinteeksi muodostuneelle (kerran käyty aiemmin) lankakauppakierrokselle. Ensin suuntasimme Lauttasaareen Novitan myymälään. Oli vähän pettymys, taas. Pussilankoja ei ollut myynnissä lainkaan. Sieltä tarttuikin mukaan vain pari kerää punaista Mamboa ja kerä harmaakirjavaa Nalle Coloria.

Novitan jälkeen lähdimme kohti Soukkaa ja Menitan outletia. Siellä tarjonta olikin jo ihanampaa ja valinnanvaikeuksien kanssa tuli painittua tovi jos toinenkin. Päätökset vihdoin tehtyäni ja langat maksettuani poistuin kaupasta ulos odottamaan, heräteostoja välttääkseni. Menitan saaliiseen kuului 2 kerää tumman-vaaleanpunaista Eskimoa ja samoissa sävyissä Eskimo-printiä, 3 kerää Dropsin alpacaa sekä 2 kerää punakirjavaa Fabel superwashia.

Ja ostoksista tyylikkäästi ( ;-) ) lavastettu kuva:
959931.jpg
Saalis on melko pieni, mutta siihen on syykin. Mä en MUISTA millaisia lankoja mulla on jo kotona! Kaikki langat ovat olleet tungettuina muovipusseihin jo niin kauan, että "poissa silmistä, poissa sydämestä" todella tuntuu. Kamala tunne, let me tell you! :D

Ensi viikolla tilanne kuitenkin toivottavasti paranee, koska saan lankahyllyni paikoilleen ja täytetyksi. Me likes. Mies siellä on juuri maalaamassa pohjamaalia ja illemmalla päästään toivottavasti jo maalaamaan oikealla maalilla. Jos maalaukset menevät suunnitellun aikataulun mukaisesti, on huomenna edessä laminaatin asennus. Maanantaina hienosäädöt (kuten listaa paikalleen yms) ja sitten huone onkin enää huonekaluja vailla... Toivotaan, että kaikki menee kuten suunniteltu!!

Käsitöistä kerrottakoon sen verran, että valmistuneiden listalla on palmikkosukat Novitan syysextran ohjeella. Työn alla on neulottu liina Modan numerosta 4/2007, lankana lila kotiväki. Virkkausringissä on käynnissä tossukuu ja vähän sitä ajatellen nuo Eskimot ostin, Garnstudiolla kun oli muutama kiva ohje.

Secret of the stole käynnistyi eilen. Ja heti voin sanoa muutaman ruman sanan! Sain kuin sainkin sen merinon kerittyä, mutta ajattelin säästää itseni ylimääräisiltä hampaiden kiristelyiltä ja kerin kerän "päältäneulottavaksi". Langan toinen pää on siis jossain syvällä kerän uumenissa. No eihöhän tämä kyseinen huivi pitäisi neuloa ns. molemmista päistä samanaikaisesti!! Ärrimurri! Ja toinenkin!!
Annan tilanteen nyt rauhoittua hetken aikaa ja mietiskelen, josko ottaisinkin työhön jonkun toisen langan, vai odottelenko vain suosiolla valmista ohjetta ja mietin sitten josko sitä konsanaan edes teen. Mutta kyllä harmitti/harmittaa!! Tähän kun lisätään se, että eilen illalla oli kaikki puikot hukassa eikä sopivaa lankaakaan muihin töihin löytynyt niin soppa on melkoisen ylikypsää.

Ja sitten taas iloisempiin tunnelmiin. Illalla on "paikallisessa" stand-up ilta ja pääesiintyjänä on Heli Sutela. Vatsalihastreeniä siis luvassa! Nyt olen kuitenkin hengannut taas koneella ihan riittävästi, eli on aika lähteä tarkistamaan josko mies olisi saanut jo huoneen maalattua, vai joudunko tarjoamaan apua. :D
Ihanaista viikonlopun jatkoa!