Pelagian oivallista esimerkkiä noudattaen ajattelin käydä jatkossa hieman noita ostamiani käsityö/askartelukirjoja läpi. Ei nyt ihan varsinainen arvostelu, mutta vähän osviittaa, että millainen kirja on kyseessä. Kuvausteknisistä ongelmista johtuen tällä kertaa "esittelyssä" vain Interweaven keräämä "Favorite Socks - 25 Timeless Designs" -kirja.
Heti ensiselailulta kirja vaikuttaa hyvältä. Mallit on esitelty selkein värikuvin (ja herkullisin!), ja ohjeita on useamman sivun verran/sukka. Kirjasta löytyy myös mallien muunto-ohje erikokoisille sukille, tuumissa ja senteissä. Kätevää!
Eri tekniikoita on käytetty niin silmukoiden luomisessa, kantapäissä, päättelyssä, aloitussuunnassa... Myös erilaiset neuletekniikat käydään kattavasti läpi; löytyy palmikkoa, pitsiä, illuusiota ja perinteisempää kuviointia. Neulekaaviot ovat selkeitä.
Kaiken kaikkiaan 25:stä mallista varmaan kolme on sellaisia, jotka tuskin päätyvät puikoille, mutta muut voisin tehdä vaikka heti! Nämä ainakin tulen tekemään:
770533.jpg
Vas. ylänurkka: Embossed leaves socks
Oik. ylänurkka: Flame wave socks
Vas. alanurkka: Uptown boot socks
Oik. alanurkka: Meida's socks
770563.jpg
Vasemmalla Austrian socks, oikealla Two-yarn resoleable socks, joissa siis päälliosa ja pohja tehdään erikseen, jotta pohjan voi tarvittaessa "paikata". Tällaiset on pakko tehdä miehelle! :D
Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen ostokseeni, ja ainakin tämän joulun joululahjat alkaa olla selvillä... ;-)