Olen jo muutaman tovin haaveillut pääseväni käymään Hämeenlinnan lankaihanuuksissa, Villa mokassa ja Wetterhoffilla. Tänään siihen tarjoutui vihdoin mahdollisuus, kun äiti aloitti lomailun, itse olin sopivasti vapaapäivää viettämässä ja serkkukin pääsi mukaan. Yhdeksältä suuntasimme siis auton keulan kohti Hämeenlinnaa. Ensin piti tosin piipahtaa Nanson tehtaanmyymälässä ja Kirjapörssissä. Nansossa muu matkaseura sai kulutettua tunnin, kun taas itse, epätyypillisenä naisena, en pidä vaatteiden ostamisesta lainkaan ja kiersin kaupan n. viidessä minuutissa. :D Kirjapörssistä mukaan tarttui Virpi Vainikaisen suomentama (kustannusyhtiö Mäkelä) Ompelutöiden käsikirja. Ainakin kauppaselailulla vaikutti ihan hyvältä tällaiselle amatööriompelijalle.

Pikaisen tankkauksen jälkeen pääsimme vihdoin ihan Hämeenlinnaan asti ja raikkaassa kesäsateessa (heh..) tallustimme Villa Mokkaan. Heti kärkeen piti ihastella vähän Mokkasukka-lankaa, vaikkei sitä itselle ostoskoriin eksynytkään (serkku osti Salmaria). Missä lie vika, mutta jotenkin mikään ei oikein puhutellut. Niinpä päädyin ostamaan vain muutaman kerän Shoeller + Stahlin Fortissima Sockaa. Jutustelimme hetken kauppiaan kanssa ja jatkoimme matkaa.

Wetterhoff ei ollut ihan sitä, mitä kuvittelin (kuvittelin sen olevan enemmän lankakauppa, kuin olikaan), mutta eipä juuri haitannut. Ihania esineitä ja suomalaisen käsityön taidonnäytteitä kauppa pullollaan! Myyjät taisivat jo hieman hermostua meihin, kun vaan kiersimme ja kaarsimme ja kiersimme taas... Runsaudenpulaa oli siis havaittavissa. Vihdoin sain tehtyä valintani ja mukaan lähti pari kerää Tuukka-lankaa, ihana Ihania-kaulakoru, Tee-se-itse pakkaus huopalaukulle ja neulojalle sopiva pakettikortti.

Kotimatka menikin sitten rattoisasti kaatosateessa rekkoja moottoritiellä väistellen...
Ja kuvia saaliista:
1669986.jpg
Sukkalangat. Näistä on tulossa jossain kohtaa Six-Sox knitalongin "Handsome devil's socks":it. Tummempi lanka on luonnossa enemmänkin siniharmaa.

1669982.jpg

1669985.jpg
Huopalaukkuohjeesta vähän parempi kuva (valmiin tuotoksen esittelystä en sitten puhukaan mitään...)

1669989.jpg
Ihania-koru

1669988.jpg
Ja miehelle piti tietysti tuoda tuliaisiksi Homerin pää. :D

Viime viikolla valmistui työkaverille läksiäishuivi; kyseinen henkilö otti mut aikoinaan taloon töihin (kohta 9 vuotta sitten!) joten hieman oli haikeutta ilmassa kun hän lähti. Huivin kyllä kuvasinkin, mutta eipä kuvaa enää löytynyt mistään, joten mihin lie kadonnut. Perus kolmio-salomon kuitenkin kyseessä, lankana Classic yarnsin Cashsoft Baby DK (57% merino, 33% microfible, 10% cashmere). Virkkasin huiviin vielä reunukseksi Kitten-mohairilla ketjusilmukkaketjuja. Kaikkineen huivi painoi 110 g ja saaja tuntui tykkäävän.

Ja viime viikon vauvakutsuistakin sain vielä vähän lisää kuvia:
1669979.jpg
Woodoo-mobilesta vähän tarkempi kuva.

1670039.jpg
Ja vaippakakkukin vielä.

Sitten vaan hyvät viikonjatkot kaikille. Ja parempia lomasäitä niille, jotka jo lomalaitumille ovat päässeet. Oma loma alkaa vasta elokuussa, joten sinne asti pitäisi jaksaa... Mutta eikös ne olekin jotain intiaanikesää lupailleet?? :D