Sain vihdoin otettua itseäni niskasta kiinni ja ommeltua aiemmin Wetterhoffilta ostamani "Kolot"-käsityökassin. Kassi on Jenny Saarimaan suunnittelema ja paketissa lähestulkoon kaikki oli valmista. Hieman joutui kuitenkin aivonystyröitä hieromaan, että sain kassin koottua. Aika oikean näköinen siitä kuitenkin tuli :D Samalla kaavalla olisi tarkoitus tehdä myös joululahjoja. Olen kaavaillut lahjovani miehen sukua ns. saunaseteillä. Osa setistä on jo kasassa, kun kävimme keräämässä kassillisen koivunlehtiä. Lehdet kuivattiin ja laitettiin sitten harsokankaasta tehtyihin pusseihin ("läträyspussi"). Kun pussin laittaa likoamaan löylyveteen, saa saunaan ihanan koivuntuoksun. Ja vieläpä ilman roskia! Lisäksi ajattelin tehdä setteihin saippuapusseja ja pesukintaita, ehkä myös laudeliinan. Katsotaan, katsotaan.
2706357130_bbf4c780f5_o.jpg

Ja vielä lähikuvaa koloista:
2706357154_daf07f5707_o.jpg
Kassi on tarkoitus ladata täyteen ohjeita, lankoja ja puikkoja kesälomamatkaamme suunnitellen. Me ei nyt sitten lähdetäkään ulkomaille vaan tyydymme kiertämään Suomessa. Kumpikaan meistä ei ole juuri Suomeen tutustunut noin lomailumielessä, joten reissusta tulee varmaankin ihan avartava. Ja kun mies ei halunnut vaikuttaa reittisuunnitelmaan sen enempää, saatikka sitten osannut sanoa, mitä nähtävyyksiä haluaisi ihastella, suuntaa matkamme mitä erilaisempiin käsityötaivaisiin. :D No, ehkä mun pitää lisätä vierailtavien paikkojen joukkoon myös jotain miestä kiinnostavia pisteitä...

Syksyn sny-kierros polkaistiin käyntiin perjantaina, kun tiedot salaisesta ystävästä saapuivat. Nyt on kova mietintä käynnissä, että mitä kivaa sitä sny:lle keksisikään. Yhden jutun tilasinkin jo ja se saapuu toivottavasti ensi viikolla. Omalta snyltäni sainkin jo sähköisen postikortin. Hihii! Jännitys alkaa taas tiivistyä. :)

Blogikonnarintamalta sellaisia uutisia, että mies teki konna-aitaukseen eilen katon ja konnat yöpyivät varmaan ensimmäisen yönsä suomeen saapumisen jälkeen ulkona. Hyvin näytti yö menneen, hieman vaan ovat kaverit hitaalla vaihteella tänään. Mutta eiköhän tahti tuosta taas kiihdy, kun aurinko lämmittää. Itsehän olin toki kauhuissani ja huonolla omallatunnolla, kun äidin pikku kullanmurut joutuivat jäämään ulos! Sehän ei ole niille lainkaan luontainen ympäristö saatikka olotila... Miten niin inhimillistäisi otuksia hieman liikaa?? :D Ensi yöksi konnat kuitenkin pääsevät taas sisään. Huh!

Ja nyt takaisin ompelukoneen ääreen. Pitäisi tehdä lisää joko lähräyspusseja, tai sitten alan jo kokoamaan noita joululahjakasseja.