Täällä taasen! "Kesälomareissun" aloittama blogitauko vähän venähti... Nyt olisi kuitenkin tarkoitus taas palata suht normaaliin päivitysrytmiin.

Kesälomareissumme hieman supistui aiotusta. Lähdimme liikkeelle sunnuntaina 29.7, suuntana Joutsa. Sieltä suuntasimme maanantaina kohti Outokumpua, jossa miehellä oli yksi duunikeikka. Itse hengailin kaupungilla sen ajan, ja eksyinpä lankakauppaankin. Ostoksista kuvia tulossa myöhemmin, jahka taas löydän pussukan. :D Outokummusta piti jatkaa Kolille, mutta koska oli luvattu todella kurjaa säätä, päätimme jättää sen väliin ja mietiskelimme Tuuriin suuntaamista. Siellä ei kuitenkaan ollut hotellihuonetta vapaana, ja matkakin olisi ollut pitkä (miten niin Suomen maantiedon tuntemus täysin hakusessa??), joten palasimme takaisin Joutsaan, jossa koko päivän autoilusta uupuneina painuimme samantien nukkumaan. Neljän tunnin "päivä"unien jälkeen mietiskelimme hetken, mitä tekisimme, ja lähdettiin sitten ajamaan takaisin kotiin. :D Että ihan yksi yö oltiin reissussa!! Heti matkaan päästyämme (n. klo 12 yöllä) alkoi rankkasade, jossa oli toooosi mukava körötellä kotiin se pari sataa kilometriä. Seuraavana päivänä nukutti aika makeasti!

Eka lomaviikko menikin sitten valtaosin sadetta pidellessä. :( Torstaina kävin äitini kanssa katsastamassa Tallinnan kamariorkesteria Järvenpäätalolla. Hyvältä kuulosti, varsinkin Pekka Kuusiston ja Minna Pensolan esittämä Chen Yin Romanssi ja Tanssi kahdelle viululle ja jousiorkesterille. Oli muuten Suomen kantaesitys. Jaakko Kuusisto johti orkesteria, ja hyvin johtikin. Ja johtipa vielä encorena Sibeliusta. En ole aiemmin klassisissa konserteissa encoreihin törmännyt. Kerta se on ensimmäinenkin, siis.

Viikonloppu meni juhliessa, oli häät ja miehen veljen 40-vuotispäivät. Häihin pukeuduimme viime vuonna Trinidad & Tobagosta tuotuihin sariin ja kurthaan (kirjoitusasusta ei varmuutta, pahoittelen), jotka saivatkin ihastelua osakseen. Kuva niistäkin tulee, jahka saan niitä jostain digiversiona. Oma kamera kun jäi kotiin. Hääpari oli upea ja morsiammella oli uskomattoman kaunis, äitinsä tekemä puku. Morsiamen äidin omakin puku oli itse tehty ja sitäkin ihastelin. Taitava nainen!

Toinen lomaviikko onkin sitten ollut vähän työntäyteisempi. Saimme maanantaina lainaan lattianhiomakoneen, jolla jurruutettiin menemään aina keskiviikkoon asti. Siitä eteenpäin onkin sitten lakattu, odotettu lakan kuivumista, lakattu, odotettu, lakattu... Kunnes tänään lattia lakattiin viimeisen kerran. Ensi viikolla päästäänkin sitten laittamaan huonekaluja taas paikoilleen. Odotteluaikaa kulutettiin  myös ostoksilla, joten uusiakin huonekaluja pitää asetella! :D

Jottei työnteko olisi alkanut liikaa painamaan, kävimme keskiviikkona katsastamassa Brel!-musiikkinäytelmän Backaksen kartanon puimalassa. Minut raahattiin lapsena katsastamaan "Laulusi elää Brel"-musikaali/konsertti muutamaan otteeseen, ja tykkäsin musiikista jo silloin. Jostain kumman syystä laulut avautuivat näin 21 vuotta myöhemmin vähän eri tavalla. ;-) Musiikkinäytelmä oli hyvä, muttei mielestäni yltänyt tuon ensikokemuksen tasolle. Liekö aika kullannut muistot?

Sattuneesta syystä käsityörintamalla ei ole tapahtunut järkyttävästi. Matkalla aloittamistani käsitöistä (virkattu laukku + sukat) laukku valmistui heti kotiin paluun jälkeisenä päivänä, mutta sukat eivät ole edenneet silmukkaakaan. Olen neuloskellut minttumaaria tasaisen varmasti, mutta eipä sekään tunnu juuri etenevän. Ostin tosin synttäri-tupareiden kutsukorttien ainekset, ja toivottavasti saan ensi viikolla kortit kasattua. :)

Ja sitten vielä arvonimiä! Pelagia myönsi blogilleni "Rockin' Girl Blogger"-kunnian.
814952.jpg
En oikein tiedä, mitä tähän sanoisi, muuta kuin KIITOS!!! En itse hirveästi surffaile blogeissa, tai ainakaan muista, kenen blogeissa olisin käynyt, mutta Pelagian ja Rebekka42:n blogi tulee tarkistettua hyvinkin säännöllisesti. Heissä on molemmissa jotain kovin kiehtovaa, ja käsityötahtinsa on todellakin rockaava!

Nyt kuitenkin mies hätistelee minua pois koneelta (tiukkis), joten palaan toivottavasti pikaisesti, toivottavasti kuvien kanssa asiaan!