Talvi on tosiaan tulossa, ulkona puhaltaa hirmuinen myräkkä ja kaikki peittyy lumeen. Talvi näkyy myös muuten; eilen virittelin vihdoin lintulaudan paikoilleen. Tilasin lintuladuan isältäni jo muutama talvi sitten, mutta vasta nyt sain sen pistettyä lintujen iloksi. Vähän on omaa lehmää ojassa; toivon pääseväni kuvaamaan lintulaudalla vierailevia lintuja.

Toinen varma talven merkki oli se, että kilpurikonnat lähtivät tänään talviunille. N. kolmen viikon paasto on takana kylvetyksineen ja tänään oli jääkaappiin siirtämisen vuoro. Konnat ovat meillä ollessaan talvehtineet muutamaan otteeseen jääkaapissa ja muina talvina ne ovat olleet puolittaisella levolla.

Tiedän, että niiden elämään luonnossa kuuluu oleellisena osana horrostaminen, mutta en voi mitään sille "huono äiti, huono äiti, lapsenne odottavat jääkaapissa" fiilikselle, mikä aina iskee horrostuksen alkaessa. (Huono äiti -juttu on jostain monta vuotta sitten nähdystä tv-ohjelmasta, jossa pari suomalaisjulkkua kertoi laivamatkastaan, jonka aikana olivat saaneet infotiskin puhuttua ympäri antamaan heille kuulutusmahdollisuuden: olivat sitten huvitelleet kuuluttamalla mm. "huono äiti, huono äiti, lapsenne odottaa pääoven välissä." En millään muista, oliko kuulutuksen johdosta hyökännyt aulaan suurikin määrä ihmisiä.. :D)

Fiilistä ei helpottanut se, että viihdyin valtaosan päivästä huoneessani joululahjojen kimpussa. Konnien jääkaappi on huoneessani, eikä ompelukonekaan pystynyt peittämään konnien kaiveluääniä, kun etsivät parempaa asentoa horrostuslaatikoissaan. Sniif.

No tähän tottuu taas. Ja sitten onkin jo aika ottaa konnat pois jääkaapista ja palata normaaliin arkeen! :D

Perjantaina julkaistiin uusin Ulla. Olen odottanut tämän numeron julkaisua kuin kuuta nousevaa, koska mukana on myös oma ohjeeni!! Ihka eka oma suunnitelma. Khih! Kommentteja otetaan vastaan.