Lyhyt kesäloma alkaa vetelemään viimeisiään. Pari viikkoa on vaan tullut olla möllötettyä ja on ollut ihanaa. <3 Aloitimme loman reissull Budapestiin ja ehkä sen johdosta loma on tuntunut paljon pidemmältä kuin vain kahdelta viikolta.

Lomalla on pitkästä aikaa myös valmistunut vähän käsitöitä!! Wuhuu! Ensimmäisenä valmistui niinkin vaativa työ kuin lattiarätti. Mökillä iski virkkausinto, joten lähikaupasta piti hakea vään lankaa ja puikko ja sitten vaan virkkaamaan. Lankana Novitan Miami, kulutus 95 g, koukku 4 mm.

Rätin jälkeen halusin tehdä sukkia ja etsiskelin Ravelrysta jotain hauskaa sukkaohjetta. Törmäsinkin "Lifestyle Toe Up socks - No Swatch Needed" -sukkiin. Näähän sopii mulle kuin nenä päähän, koska mallitilkkuja ei ole tullut tehtyä muutamaa kertaa useammin. Samalla peruskaavalla valmistuikin sitten kahdet sukat.

Ensimmäiset Gjestalin Frostista, joka on maannut hyllyllä jo pidempään. Kulutus 74g, puikot 3mm.

Toiset sukat on Novitan 7-veljeksestä, kulutus 79g, puikot 4 mm.

Kuviointi ei ole maailman ihmeellisin, muttta kelpaa kotisukkiin.

Erityisesti tykkään mallin kantapäistä, joissa ei tarvitse poimia silmukoita, eikä kierrellä niitä. Tykkään!

Miami-ostoksen innoittamana uskaltauduin myös tilaamaan Etsystä lankaa. Eka "oikea" lankaostos n. 1,5 vuoteen! (Valitettavasti langahyllyssä vajaus ei juurikaan näy...) Ostoskoriin päätyi Hopeasäikeen Basic-sukkalankaa sävyssä Iiro. Söpöistä!

Lankahyllyyn tuli toisella tapaa vajausta viime viikolla, kun kävin viemässä lähikoululle pari muovikassillista lankaa ja toisen samanmoisen satsin kankaita. Taisin osua hyvään saumaan, koska kässäope kapsahti kaulaani "saaliin" esitellessäni. No, ehkäpä langat siellä pääsevät parempaan käyttöön.

Mutta sitten tokavikan lomapäivän viettoon. Iloista viikonloppua!