Josko sitä sitten yrittäisi edes kerran kuussa päivittää blogiakin... Nyt on kyllä hyvä syy päivitystaukoon: näyttökansio pitää palauttaa tällä viikolla, joten sen kanssa on mennyt hieman aikaa.

Jotain olen sentään saanut aikaiseksikin tässä blogitauon ja ahkeran (buahahaaa!) opiskelun aikana. Vihdoin ja viimein valmistui joululahjaksi aiotut sukat:

Pääkallosukat Nallesta. Sukat itse olivat valmiit jo reilusti ennen joulua, mutta suunniteltu jälkipistely ei sitten pimeinä talvi-iltoina ihan toiminutkaan. Joten sukat jäivät odottamaan parempaa päivää ja joulu meni jo ja ja ja.. Purkaminen nilkastapäin ei ottanut sujuakseen, joten sakset käteen ja leikkelemään. Neuloin sitten sukat uudelleen nilkasta ylöspäin. Lankaa kului 108 g, puikot 3,25 mm. Niin ja koko on n. 40 - 41.

Työpaikan infotilaisuuksissa valmistui myös junasukat Woolin neliraidasta. Nämäkin ovat olleet valmiit jo tovin, mutta päättelypirkko pakeni aina paikalta kun vilkaisinkin sukkiin päin, mutta vihdoin onnistuin olemaan samassa tilassa sukkien ja päättelyinnon kanssa.

Lankaa kului 39 g, puikot taisi olla samat 3,25 mm.

Muutama viikko sitten kotiseudulla järjestettiin heikkohappovärjäys-kurssi kansalaisopiston toimesta. Serkun kanssa osallistuttiin riemumielin. Viikonloppukurssin aikana ehdittin värjätä yhtä sun toista ja samalla opiskella vähän villan stabilointikeinoja. Itse vain kokeilin stabilointia,  mutta muut kurssilaiset saivat aikaiseksi upeita luomuksia.

Niin ja ne langat:

Luonnonvalkoisesta vironvillasta tuli ihanan keväisen vihreää. Pakko tehdä kevättä edes kattilassa kun ulkona näyttää vähän epätoivoiselta vielä..

Anopilta saatua mystistä pussilankaa, pitsivahvuista. Tämä värjättä niin, että ensin toinen puolisko oli kattilassa tovin jonka jälkeen heitin loput mukaan. Aluksi lanka oli tosi ärtsypinkkiä, mutta ihan kivan näköinen tästä kuitenkin tuli. :D

Tässä ei värit osu kohdilleen, mutta livenä lanka on tosi tumman viinin punainen lilalla säväyksellä. Pohjalankana Tapiolta ostettu pussilanka.

Vaikka viikonlopun kurssi olikin ihan hauska, niin on tuo heikkohappoilu ainakin iiiiihan liian hidasta ja nipottavaa puuhaa mulle. Upeita sävyjä sillä sai aikaiseksi, mutta ehkäpä tyydyn vaan ihailemaan muiden värjäilyjä.

Sitten olis vielä yksi koulutehtävä tekemättä. Katetuottolaskelmat rulez ok!!