Päätin vuoden alussa, että yritän päivittää blogia useammin. Homma alkoikin jo hyvin, mutta sitten tuli vuodatuksen päivitys (on muuten hiano ny!) ja töissä kiire ja ja ja ja ja. You know the drill. Mutta onhan mulla koko loppuvuosi aikaa parantaa tapani!! :D

Vuosi on siis saatu käyntiin ja kohta on jo tammikuun puoliväli! Töissä on ollut kiirettä vähän yli oman tarpeenkin. Ekaa kertaa olen kunnolla mukana talousosaston vuodenvaihteessa ja pikkaisen alkaa oma uravalinta epäilyttää... No, kyllähän se tästä taas rauhoittuu. Ja mä en edes ole vastuussa itse tilinpäätöksestä.

Vaikka työpäivän jälkeen kotiin on tullut yleensä ihan nääntynyt Matuni, on käsityöt kuitenkin edistyneet, liekkö sitten ylimääräisillä lomapäivillä ollut osuutta asiaan. Vuoden ekana valmistui miehen toivoma hartianlämmitin. Miehen tenniskyynärpää oireilee ajoittain ja samaan syssyyn olkapää jumittaa, joten hartialämmittimen tarkoitus olisi hoitaa molempia vaivoja. Ohje löytyi pienoisen etsinnän jälkeen Ullasta. Kuvittelin, että kaikki raglan-neuleet neulottaisin ylhäältä päin, mutta näin ei näköjään olekaan. :D
Lankana pussilankana ostettua Jussia, kolmea väriä. Piti ottaa kolmas väri käyttöön kun aikaisemmat loppuivat kesken. Hmph. Kulutus 231 g, puikot 3,5 mm pyöröt ja 4mm sukkikset tuohon käsivarteen. Mies tuntuu tykkäävän ja se on tärkeintä.

Männä viikolla ilmeni akuutti sukkapula. Mullahan ei ole itsetehtyjä sukkia itselläni lainkaan (suutarin lapset jne). Päivittäisessä käytössä on ollut siis äidin joskus ajat sitten tehtyjä villasukkia, joista alkaa jo vähän päivä paistamaan ja kuu kumottamaan läpi. Niinpä tutkailin hetken lankavarastoa (Lankahamstereita odotellessa..) ja puikoille päätyi lisää Jussia sekä itse-koolattua seiskaveikkaa. Tulokset näkyvät alla:

Tein kahdet sukat samaan hintaan, niin ei ihan heti toivottavasti kulu puhki. :) Toisissa päävärinä tuo itsekoolattu ja toisessa sininen Jussi. Puikkoina oranssi-voittoisissa 3,5 mm ja toisissa 4mm sukkikset. Ohje Novitan perus-sukat, kevät 2006 lehdestä. Oransseihin kului lankaa 89 g ja vähän pidempivartisiin sinisiin 100g.

Molempia lankoja jäi vielä vähän, joten tänään anoppilasta palatessamme aloin tekemään niistä pipoa. En vielä tiedä, jääkö pipo omaan käyttöön, vai pistänkö eteenpäin hyväntekeväisyyteen. Katsotaan, katsotaan.

Naapurustossa tapahtui jänniä viime viikonloppuna, kun viereinen koulu paloi. Käytiin vähän kuvailemassa koulua jo silloin kun tilanne oli käynnissä ja sitten vielä loppiasena päivänvalossa. Melko karua jälkeä... Pistän kuvia tässä joku päivä. ;-)

Nyt kuitenkin saunomaan ja sitten taas huomenna reippaasti työmaalle! Wuhuu!! :D